Heb je brood over? Met dit leuke recept maak je van het overgebleven brood heerlijke croutons.
Bereidingstijd: ± 20 minuten
Wat heb je nodig?
- Olie
- Oud brood
- Zout
- Pan
- Mes
- (verse) kruiden/knoflook
Stap 1:
Snijd of scheur het brood in kleine stukjes.
Stap 2:
Doe de ongebakken croutons in een grote kom en besprenkel deze met olie en zout. Schep het geheel goed om.
Tip: Voeg aan de croutons fijngehakte knoflook of (verse) kruiden toe. De knoflook en kruiden geven een lekkere smaak aan de croutons.
Stap 3:
Zet een koekenpan op het vuur en doe de croutons hierin.
Stap 4:
Schep de croutons regelmatig om. Zodra de croutons goudbruin zijn, zijn ze klaar.
Bewaartip: Bewaar de croutons in een luchtdichte doos. De croutons zijn dan nog twee weken houdbaar.