Winkelmandje

Bakken met Plaizier verkoopt benzine en diesel: ‘We gaan voor de Nobelprijs voor milieu’

Bron: Hoogeveensche Courant

Hoogeveen – Tankstations die op zondag al om 7.00 uur open mogen en verse broodjes verkopen. Het is tegen het zere been van bakker Floor Plaizier van Bakken met Plaizier.

‘Broodjes, sigaretten, complete maaltijden. Ze mogen alles. Wij mogen de zaak op zondag pas om 13.00 uur openen. Het is bureaucratie ten top.’ Samen met Richard Fieten van FietenOlie heeft hij een mooi plan bedacht: het Litertje van Plaizier. Binnenkort verkoopt Floor naast broodjes en chocola ook diesel en benzine tegen een mooie prijs: ‘Het scheelt ongeveer 4 euro op een volle tank’, aldus Richard.

Actie voeren

De heren gaan volop actie voeren. ‘Volgende week tekenen we een intentieverklaring bij notaris Johan Tillema. Wij vinden het allebei een geweldige actie. We verkopen straks liters, maar ook tanks van 30 en 200 liter. Wanneer iemand dan brandstof nodig heeft, is hij of zij niet afhankelijk van een tankstation, maar kan het gewoon uit de schuur gehaald worden. Het is straks brood halen bij de winkel aan de Schutstraat en ook nog een Litertje van Plaizier meenemen. En we verkopen tegen lage prijzen. Het scheelt 3 Ć  4 euro per tankbeurt vergeleken met wat een volle tank kost bij een regulier tankstation in de buurt’, aldus Richard.

Volgens Floor gebeurt dit nog nergens anders in Nederland. ‘Het is een geheel nieuw concept. Hiermee zetten we Hoogeveen goed ‘in the picture’.’ Gas wordt nog niet geleverd, maar Floor en Richard hebben daar ook wat op bedacht. ‘Het brood dat over is uit de winkel willen we straks gaan vergisten in een biovergister. Als we dat plan hebben uitgedacht, verkopen we straks ook groen gas. Dan rijden automobilisten op brood. Fantastisch toch! ‘

Groen gas

Het gas dat uit de vergister komt, wordt dan opgeslagen bij een tankstation van FietenOlie aan de Stephensonstraat. ‘Bij dat tankstation wordt al groen gas verkocht, maar daar past het groene gas van Floor makkelijk bij.’ Er wordt dus niet alleen aan de portemonnee gedacht, maar ook aan het milieu. De heren kijken elkaar lachend aan. ‘We gaan dan ook voor de Nobelprijs voor milieu. Of niet Richard?’

Wanneer de heren actie gaan voeren wordt binnenkort bekendgemaakt.

One comment

  1. Geweldig heren,zet em op!!! ( zeer goed argument en groetjes uit Emmeloord!)

Comments are closed.

Snelle bakker

Vandaag besteld, morgen in huis!

Hoogwaardige kwaliteit

Topkwaliteit producten

Chocolade op maat

Handgemaakte chocoladeproducten