Winkelmandje

Bij ons geen Sjoemel brood maar eerlijk Volkorenbrood

Afgelopen donderdag 13 oktober 2016 werd tijdens de aflevering van de Keuringsdienst van Waarde aandacht besteed aan volkorenbrood. In het programma kwam naar voren dat er over volkorenbrood nogal wat misverstanden bestaan. 

 

Wat is volkoren brood? 

Ons brood wordt gemaakt van graan, water, gist en zout. Bij ons volkorenbrood bestaat de graancomponent volledig uit volkorenmeel. In volkorenbrood is dus de gehele graankorrel verwerkt. Hierdoor bevat volkorenbrood alle goede voedingsstoffen die de graankorrel te bieden heeft. Wij verwerken dus enkel en alleen volkorenmeel in ons volkorenbrood. Ons volkorenbrood bevat dus 100% volkorenmeel

Fabel of Feit? Hoe bruiner hoe gezonder?

Je hebt het vast wel eens gehoord ‘Hoe bruiner hoe gezonder?’. Echter gaat dit niet meer op voor brood. De gezondheid van brood wordt bepaald door de hoeveelheid (volkoren) meel en bloem die wordt gebruikt. Hoe meer volkorenmeel hoe meer voedingsstoffen. Volkorenbrood is bruiner van kleur dan witbrood, maar vergeleken met bruinbrood is een kleurverschil minder goed te zien.

Soms wordt er moutmeel of gekarameliseerde suiker toegevoegd aan het brood. Hierdoor krijgt het brood een bruinere kleur. Uiteindelijk bevat het veel minder vezels in dus minder voedingswaarden.

Wil je toch een gezonde boterham? Kijk dan niet naar de kleur maar kijk of het brood van volkorenmeel is gemaakt!

De ambachtelijke bakker kan je hierin een goed advies geven. 

Misleid door de slimme marketing

Wist je dat je door veel grote bekende merken wordt misleid? Volkoren is voor hun een marketing term. Ze geven hun ongezonde producten een gezondheidsimago door op de verpakking te vermelden dat het volkoren is. Vaak bestaat dit product maar voor een deel uit volkorenmeel en in sommige gevallen is er helemaal geen volkorenmeel gebruikt.

 

Snelle bakker

Vandaag besteld, morgen in huis!

Hoogwaardige kwaliteit

Topkwaliteit producten

Chocolade op maat

Handgemaakte chocoladeproducten